Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 25 August 2023

2023.08.25 - Nyhetsbrev

Sårbarhet i WinRAR utnyttes aktivt til angrep. Cisco patcher svakheter som kan føre til DoS-angrep mot switcher og brannmurer.

Sårbarhet i WinRAR utnyttes aktivt til angrep

Hackere har siden april utnyttet en svakhet i pakke-programmet WinRAR til å ta kontroll over sårbare maskiner. Svakheten kan utnyttes ved å få offeret til å åpne et ZIP-arkiv og pakke ut filer og har blitt brukt til å kompromittere PCene til aksjetradere. WinRAR har gitt ut versjon 6.23 av WinRAR som fjerner svakheten.
Anbefaling
Referanser
https://www.group-ib.com/blog/cve-2023-38831-[...]

Cisco patcher svakheter som kan føre til DoS-angrep mot switcher og brannmurer

EkomCERT melder at Cisco den 23. august publiserte varsel om seks nye sårbarheter. Fem av dem er en del av Ciscos halvårlige bulk-oppdatering til FXOS og NXOS. EkomCERT ønsker å framheve de tre som er rangert som "høy". CVE-2023-20168, CVE-2023-20169, og CVE-2023-20200. Utnyttelse av sårbarhetene kan resultere i en uventet restart av enheten og føre til tjenestenekt (DoS). Sårbarhetene berører TACACS+ og RADIUS, IS-IS og SNMP. EkomCERT er ikke kjent med aktiv ondsinnet utnyttelse av de publiserte sårbarhetene.
Anbefaling
Installer patcher fra Cisco.
Referanser
https://www.securityweek.com/cisco-patches-vu[...]
https://sec.cloudapps.cisco.com/security/cent[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>