Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 23 July 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.07.23

Tre arrestert i Spania for bruk av DDoSia hacktivistplattform. Microsoft skylder på EU-regler for problemer med Windows etter CrowdStrike-hendelsen.


Tre arrestert i Spania for bruk av DDoSia hacktivistplattform

Spanske myndigheter arresterte tre personer for å ha brukt DDoSia, en pro-russisk hacktivistplattform, til å utføre DDoS-angrep mot NATO-land. Arrestasjonene fant sted i Sevilla, Huelva og Manacor, hvor politiet også beslagla datamaskinutstyr og dokumenter. Til tross for arrestasjonene fortsatte hacktivistgruppen sine angrep mot mål i EU. DDoSia, utviklet av NoName057, bruker frivilliges båndbredde til å utføre angrep og betaler toppbidragsytere for deres innsats. Spanske etterforskere jobber nå med å identifisere flere deltakere i DDoSia-angrepene.

Microsoft skylder på EU-regler for problemer med Windows etter CrowdStrike-hendelsen

Microsoft undersøker om restriksjoner pålagt av EU-kommisjonen kan ha forsterket problemene med Windows-systemer under den nylige CrowdStrike-hendelsen. Selskapet peker på en avtale fra 2009 som krevde at Microsoft gir sikkerhetsprogramvareutviklere samme tilgang til Windows som selskapet selv har. Denne avtalen, som skulle fremme konkurranse, kan ha gjort det mulig for tredjepartsleverandører å forstyrre systemer. Apple og Google er ikke underlagt lignende reguleringer og har derfor begrenset utviklernes tilgang til deres operativsystemer. Til tross for sikkerhetsfordelene ved å begrense tilgang, er det usannsynlig at EU vil gi Microsoft tillatelse til å gjøre dette på grunn av tidligere beslutninger.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>