Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 9 July 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.07.09

Cybersikkerhetsbyråer advarer om Kina-tilknyttet APT40.


Cybersikkerhetsbyråer advarer om Kina-tilknyttet APT40

Flere cybersikkerhetsbyråer fra Australia, Canada, Tyskland, Japan, New Zealand, Sør-Korea, Storbritannia og USA har utstedt en felles advarsel om en Kina-tilknyttet cyber spionasjegruppe kalt APT40. Gruppen har vært aktiv siden minst 2013 og har utført angrep mot organisasjoner i Asia-Stillehavsområdet og andre land. APT40 er kjent for raskt å kunne utnytte nye sikkerhetssårbarheter. Teknikker som web shells, utdatert utstyr for å opprettholde tilgang og unngå oppdagelse. For å redusere risikoen anbefales det at organisasjoner implementerer gode loggføringsmekanismer, flerfaktorautentisering, robust oppdateringshåndtering og nettverkssegmentering.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>