Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 31 July 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.07.31

SMS-stjelerkampanje infiserer Android-enheter globalt. Mandrake-spyware oppdaget i Google Play Store-apper. Ny versjon av Chrome fikser svakheter og legger til sikkerhetsfunksjon.


SMS-stjelerkampanje infiserer Android-enheter globalt

En omfattende kampanje infiserer Android-enheter i 113 land med skadevare som stjeler SMS-meldinger og engangspassord (OTP). Denne skadevaren bruker Telegram-boter for å spre seg og er rettet mot over 600 tjenester. Angrepet, som er økonomisk motivert, påvirker blant annet brukere i USA, India, Russland, Brasil og Mexico. Skadevaren finnes ikke i Google Play, så ofrene må lures til å installere .apk-filer som lastes ned.

Mandrake-spyware oppdaget i Google Play Store-apper

En ny versjon av Android-spywaren Mandrake har blitt funnet i fem applikasjoner tilgjengelig på Google Play Store, med over 32 000 installasjoner før de ble fjernet. Applikasjonene brukte avanserte teknikker for å skjule seg og unngå oppdagelse. Mandrake spionerer på brukere ved å samle inn detaljert informasjon og kan fjernstyre enhetene.

De berørte appene er:

  • Telegram Themes

  • Fast Cleaner

  • Cool Profiles

  • Wallpaper XYZ

  • Battery Saver Pro

Ny versjon av Chrome fikser svakheter og legger til sikkerhetsfunksjon

Google har sluppet en ny versjon av Chrome som utbedrer tre svakheter, den mest alvorlig blir kategorisert som "kritisk".

Den nye versjonen introduserer også en ny sikkerhetsfunksjon som gjør det vanskeligere for malware å stjele informasjonskapsler og andre sensitive data fra nettleseren i Windows. Dette gjøres ved å kryptere de sensitive dataene og kun la en egen prosess med SYSTEM-priviligier dekryptere dem. I Windows vil ellers andre applikasjoner som startes av samme bruker kunne lese de sensitive dataene.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>