Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 4 July 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.07.04

Bloggpost om nedgraderings-angrep mot passkey-autentisering. Europol har koordinert aksjon mot kriminelles misbruk av Cobalt Strike.


Nedgraderings-angrep mot passkey-autentisering

En sikkerhetsforsker ved eSentire har skrevet om nedgraderings-angrep mot passkey-autentisering ved AitM (Adversary In The Middle)-angrep. Mange tjenester tilbyr nå login ved hjelp hardware eller software-baserte FIDO2-kompatible sikkerhetsnøkler, eller passkeys. Disse gjør i teorien phishing-angrep umulig å gjennomføre. Ved hjelp av phishing-sider som benytter seg av AitM-teknikker, kan imidlertid innloggings-sidene skrives om i sanntid, til kun å tilby usikre innloggingsmetoder.

Bloggposten demonstrerer disse teknikkene og tar for seg forskjellige metoder for å motvirke angrepene, samt hvordan best å håndtere mistede sikkerhetsnøkler. Vi anbefaler en gjennomlesning!

Europol har koordinert aksjon mot kriminelt misbruk av Cobalt Strike

Det legitime sikkerhetsverktøyet Cobalt Strike brukes ofte av kriminelle aktører for å bryte seg inn i bedrifter, samt å beholde tilgang til nettverket. Verktøyet er egentlig laget for legitim bruk i forbindelse med sikkerhetstester, men det blir ofte misbrukt i piratkopierte utgaver.

I forbindelse med aksjonen, kjent som "Operation MORPHEUS", har Europol sørget for å ta ned 593 Cobalt Strike-servere i 27 land. Europol har blant annet samarbeidet med BAE Systems Digital Intelligence, Trellix, Spamhaus, abuse.ch og The Shadowserver Foundation i forbindelse med aksjonen. Europol vil nå følge med på denne misbruk framover og aksjonere etter hvert som det trengs.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>