Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 3 December 2014

2014.12.03 - Nyhetsbrev

Mozilla med oppdateringer til Firefox og Thunderbird. De fjerner også støtte for SSL 3.0.

Nord Korea avviser ikke å ha stått bak angrepet mot Sony.

Iranske hackere mistenkt for å ha stått bak angrep mot kritisk infrastruktur verden over.

Mozilla oppdaterer Firefox og Thunderbird

Mozilla har sluppet en sikkerhetsoppdatering for Firefox og Thunderbird. Oppdateringen retter 9 svakheter hvor 3 er rangert som kritiske.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/advisories/

Nord Korea avviser ikke at de står bak angrepet mot Sony

Sony ble utsatt for et hackerangrep der det skal ha blitt brukt såkalt "wiper" malware, en type malware som sletter alt innholdet på harddisken. Det skal i tillegg også ha blitt stjålet en rekke filer der flere av disse ryktes å ha sensitivt innhold. I det siste har det kommet flere bevis som peker på at angrepet har flere likheter med tidligere angrep utført mot Sør Korea. På spørsmål fra BBC har en talsperson fra Nord Korea uttalt at "vi får vente og se" i stedet for å direkte avvise å ha stått bak angrepet.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2014/12/sony-[...]

Mozilla fjerner støtte for SSL 3.0 i versjon 34

Dette er for å beskytte brukerne mot såkalte POODLE angrep omtalt tidligere i høst. SSL 3.0 fjernes som en del av versjon 34 oppdateringen til Firefox.
Referanser
http://www.securityweek.com/mozilla-fixes-vul[...]

Iranske hackere står trolig bak angrep mot kritisk infrastruktur verdenover

Sikkerhetsfirmaet Cylance har publisert en rapport om "Operation Cleaver", som kobler iranske statsstøttede hackere til omfattende angrep mot kritisk infrastruktur verden over.
Referanser
http://threatpost.com/report-connects-iran-to[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.