Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 16 December 2014

2014.12.16 - Nyhetsbrev

DSB har utgitt en rapport med oversikt over risikobilde for 2014. Mer om mobil-komponenten i Inception. Mer om IMSI-catchere. Russisk malware ved navn SoakSoak har infisert over 100 000 Wordpress sider.

DSB har utgitt en rapport med oversikt over risikobilde for 2014

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har publisert "Nasjonalt risikobilde 2014" en oversikt over risiko og sårbarhet i det norske samfunnet. Rapporten tar også for seg det digitale risikoområdet (kapittel 18) og beskriver flere potensielle risikoscenarier, blant annet et angrep mot Telenors transportnett. Sannsynlighetsvurderingen for et slikt scenario blir anslått som lav, men den potensielle konsekvensen for et slikt cyberangrep kan være svært store, med blant annet flere følgehendelser som kan få konsekvenser for liv og helse.
Referanser
http://www.dsb.no/Global/Publikasjoner/2014/T[...]

Mer om mobil-komponenten i Inception

Bluecoat har skrevet mer om mobil-komponenten til Inception-kampanjen. Malwaren er laget for å ta opp samtaler og sende disse videre. Det brukes et avansert system i flere lag for å sende dataene videre til kontrollservere.
Referanser
https://www.bluecoat.com/security-blog/2014-1[...]

Mer om IMSI-catchere

Digi.no har skrevet en artikkel med mer bakgrunnsinfo om IMSI-catchere. Denne typen hardware var for noen år siden fritt i salg i Norge.
Referanser
http://www.digi.no/932013/imsi-catchere-har-b[...]

Russisk malware ved navn SoakSoak har infisert over 100 000 Wordpress sider

Russisk malware ved navn SoakSoak skal ha infisert over 100 000 Wordpress-sider siden søndag. Forskere ved Sucuri sier at det vil bli vanskelig å fjerne den ondsinnede koden, ettersom mange nettsted-eiere ikke vet at den eksisterer.
Referanser
http://gizmodo.com/mysterious-russian-malware[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.