Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 30 December 2014

2014.12.30 - Nyhetsbrev

Reprodusering av fingeravtrykk kun ved hjelp av bilder, Gmail har blitt blokkert i Kina og mistenkt stats-hacking benyttet kommersiell programvare

Chaos Computer Club hevder å kunne reprodusere fingeravtrykk kun ved hjelp av bilder

Chaos Computer Club er en av Europas største hacker-organisasjoner. De hevder nå at de kan reprodusere fingeravtrykk kun ved hjelp av bilder. På Chaos Computer Club sin årlige konferanse, viste Jan Krissler eksempler på hvordan han ved hjelp av noen få bilder klarte å rekonstruere fingeravtrykk. Han skal også ha forklart hvordan han utførte dette mot Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen.
Referanser
http://venturebeat.com/2014/12/28/chaos-compu[...]
http://gizmodo.com/chaos-computer-club-says-t[...]
http://www.dw.de/german-defense-minister-von-[...]
https://www.youtube.com/watch?v=pIY6k4gvQsY

Mistenkt stats-hacking benyttet kommersiell programvare

Reuters melder om en tidligere ukjent hacking-kampanje mot militære mål i Israel og Europa. Hackingen har sannsynligvis blitt støttet av et land som har misbrukt programvare for sikkerhetstesting. Programvaren som ble benyttet selges av Core Security og er tiltenkt kunder som vil teste sikkerheten i sine egne systemer. Gadi Evron, som er medlem i det Israelske CERT, melder om at de enda ikke vet hvem som står bak hackingen, men at forsøkene mot Israel til nå har vært mislykket.
Referanser
http://www.reuters.com/article/2014/12/27/hac[...]

Gmail har blitt blokkert i Kina

En oversikt viser at Gmail-trafikk i Kina ble kraftig redusert i helgen. Det antas at landet bevisst har blokkert denne tjenesten i deres nasjonale brannmur. Artiklene nedenfor nevner at Kina er lite begeistret for å ha slike eksterne tjenester og ved å stenge Gmail vil de øke sannsynligheten for at flere igjen benytter seg av tjenester som myndighetene har kontroll over.
Referanser
http://www.theguardian.com/world/2014/dec/29/[...]
http://securityaffairs.co/wordpress/31603/sec[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.