Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 22 December 2014

2014.12.22 - Nyhetsbrev

Millioner av routere er sårbare, kritiske svakheter i NTP-daemon og FBI sier Nord-Korea står bak Sony-hack.

Millioner av routere er sårbare

Programvaren "RomPager", som er inkludert i firmware til mange routere, har en alvorlig svakhet. Svakheten ble egentlig rettet i 2005, men mange routere benytter fortsatt den gamle versjonen. Routere fra Linksys, D-Link, Edimax, Huawei, TP-Link, ZTE og ZyXEL kan alle være sårbare. Svakheten kan føre til at Internett-trafikken gjennom routeren både kan overvåkes og manipuleres.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2014/12/12-mi[...]
http://mis.fortunecook.ie/

FBI: Nord-Korea står bak Sony-hack

Sony har nå sluppet en pressemelding der de opplyser at Nord-Korea står bak angrepet mot Sony. FBI opplyser at angrepet har store likheter med andre angrep de har sett fra Nord-Korea.
Referanser
http://www.fbi.gov/news/pressrel/press-releas[...]
http://arstechnica.com/security/2014/12/fbi-c[...]

Kritiske svakheter i NTP-daemon

Det har blitt offentliggjort flere svakheter i NTPd. Svakhetene gir mulighet for DoS og kjøring av vilkårlig kode. Det anbefales å oppgradere til siste versjon. Svakhetene blir allerede utnyttet.
Anbefaling
Oppgrader til versjon 4.2.8.
Referanser
http://threatpost.com/exploits-circulating-fo[...]
http://support.ntp.org/bin/view/Main/Security[...]

No comments:

Post a comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.