Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 4 December 2018

2018.12.04 - Nyhetsbrev

Den Tsjekkiske republikk sitt utenriksdepartement var hacket av russiske FSB. Quora.com har blitt hacket og mistet info om 100 millioner brukere. iOS-apper lurte penger fra folk ved hjelp av fingeravtrykkleseren. SplitSpectre, en ny variant av Spectre CPU-angrep.

Den Tsjekkiske republikk sitt utenriksdepartement var hacket av russiske FSB

Den Tsjekkiske republikken forteller i en rapport at russiske FSB hadde hacket deres utenriksdepartement. I perioden 2016 og 2017 hadde FSB tilgang til over 150 epost-kontoer og tappet disse for informasjon.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2018/12/03/czec[...]

Quora.com har blitt hacket og mistet info om 100 millioner brukere

Quora.com, en tjeneste for spørsmål og svar om diverse temaer, har blitt hacket og har mistet kundeinfo om opp til 100 millioner brukere. Det er personlig data som epost-addresser, hashet passord og direkte-meldinger som skal ha kommet på avveie.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

iOS-apper lurte penger fra folk ved hjelp av fingeravtrykkleseren

To apper, "Fitness Balance" og "Calories Tracker", har blitt brukt for å få brukere til å autentisere seg med fingeravtrykksleseren på telefonen. Brukerne har blitt lurt til å tro at de må gi fra seg fingeravtrykk for å få personlig tilpasset sporing av kaloriintak og kost-anbefalinger, men i virkeligheten godkjenner de et kjøp på opptil 140 euro.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/ios-apper-lurte-[...]

SplitSpectre, en ny variant av Spectre CPU-angrep

Det har blitt oppdaget en ny variant av Spectre svakheten som kan bli utnyttet via nettleser-basert kode. Dette ble oppdaget i et samarbeid mellom Northeastern University og IBM Research.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/researchers-dis[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>