Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 12 December 2018

2018.12.12 - Nyhetsbrev

Mozilla gir ut sikkerhetsoppdateringer for Firefox. USA: Kinesisk hacking mot USA fortsetter som før. Microsoft gir ut sine månedlige sikkerhetsoppdateringer. Adobe gir ut sikkerhetsoppdateringer for Acrobat. Italienske Saipem hacket. Supermicro gransket av Nardello.

Mozilla gir ut sikkerhetsoppdateringer for Firefox

Mozilla har gitt ut sikkerhetsoppdateringer som fikser flere svakheter i Firefox og Firefox ESR. Flere av svakhetene er kategorisert som kritiske.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

USA: Kinesisk hacking mot USA fortsetter som før

Cyberangrepet mot Marriott hotellkjeden var et ledd i en langvarig hacker-kampanje mot USA utført av Kina. Kineserne har også kommet seg unna med personlige detaljer fra forsikringsselskaper og militære sikkerhetsklareringer. USA mener at hackerne jobber for departementet for statssikkerhet, som driver med etterretning. Kilder sier nå at USA kommer til å reagere mot Kina.
Referanser
https://www.nytimes.com/2018/12/11/us/politic[...]
https://www.washingtonpost.com/world/national[...]

Microsoft gir ut sine månedlige sikkerhetsoppdateringer

Microsoft har gitt ut sine månedlige sikkerhetsoppdateringer for desember 2018 som retter opp i flere svakheter tilknyttet deres produkter, deriblant Windows sin innbygde DNS-Server, Microsoft Text-to-Speech og .NET-rammeverket. Sikkerhetsoppdateringene består av totalt 40 bulletiner, hvor 10 er vurdert som kritiske. Én av svakhetene brukes allerede i aktive angrep for å få økt tilgang til et kompromittert system (CVE-2018-8611).
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]
https://threatpost.com/zero-day-microsoft-dec[...]

Adobe gir ut sikkerhetsoppdateringer for Acrobat

Adobe har sluppet sikkerhetsoppdateringer for Adobe Acrobat og Acrobat Reader for Windows og macOS. Flere av svakhetene er kategorisert som kritiske. Totalt er det 87 svakheter som fikses.
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/acr[...]

Italienske Saipem hacket

Det italienske oljeservicefirmaet Saipem har blitt utsatt for et hackerangrep. Angrepet kommer fra India og har rammet selskapets servere i Saudi Arabia, UAE, Kuwait og delvis også i Skottland. Serverne er foreløpig slått av mens hendelsen blir undersøkt.
Referanser
https://www.reuters.com/article/us-italy-cybe[...]

Supermicro gransket av Nardello

I oktober publiserte Bloomberg Businessweek en artikkel hvor de anklaget Supermicro for å sette inn avlyttingsbrikker på sine hovedkort. Kortene ble solgt til blant annet Apple og Amazon. Begge disse har avvist påstandene.

Selskapet Nardello & Co ble rekruttert av Supermicro for å sjekke påstandene til Bloomberg. Etter å ha gått igjennom et utvalg av kort fra både produksjon og eldre versjoner, konkluderer nå Nardello & Co at påstandene ikke stemmer. De fant ingen form for spionvare i programvare, designfiler eller at signaler ble sendt ut av kortene.

Bloomberg står på sitt og hevder at de har 17 hemmelige kilder som sier spionvaren eksisterer.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/supermicro-en-ek[...]
https://www.supermicro.com/en/news/CEO-3rdPar[...]
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>