Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 21 December 2018

2018.12.21 - Nyhetsbrev

FBI har stengt ned flere tjenester som har solgt DDoS-angrep. Ny sikkerhetslov som trer i kraft fra 1.1 2019 skal gjøre Norge bedre rustet til å håndtere cyberangrep og digitale trusler. USA hevder Kina bryter spionasje-avtale, og sikter to kinesere for omfattende datainnbrudd. Feil funnet i Hauwei rutere.

FBI har stengt ned flere tjenester som har solgt DDoS-angrep

FBI har tatt over domenene til 15 kjente tilbydere av DDoS-angrep, såkalte "bootere". Flere teknologi-firmaer, som Google, Flashpoint og Cloudflare har hjulpet til med operasjonen.
Referanser
https://techcrunch.com/2018/12/20/fbi-ddos-bo[...]

Ny sikkerhetslov trer i kraft fra 1.1 2019

Fra 1. januar 2019 trer en ny sikkerhetslov i kraft. Den nye loven skal gjøre Norge bedre i stand til å håndtere cyberangrep og digitale trusler. Nåværende sikkerhetslov legger stor vekt på beskyttelse av gradert informasjon. Den nye loven endrer ikke på det, men den vil også kunne omfatte informasjonssystemer, infrastruktur og objekter av sentral betydning for nasjonal sikkerhet.
Referanser
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ny-sikk[...]
https://www.aftenposten.no/norge/i/m6bvoE/For[...]

NewSky fant feil i Hauwei-rutere

Sikkerhetsfirmaet NewSky har funnet en feil som gjør det mulig for angripere å se om ruteren har standard passord. Ved et enkelt oppslag kan hackere finne standard-passordet og logge seg direkte inn på ruteren. Huawei har iverksatt utrulling av oppdatering for feilen.
Referanser
https://threatpost.com/huawei-router-default-[...]

USA og allierte hevder Kina bryter spionasje-avtale

I 2015 kom Kina og USA til enighet om at Kina skulle slutte med økonomisk cyber-spionasje. Nå hevder USA og allierte at Kina har brutt denne avtalen gjentatte ganger. FBI anklager Kina for å stå bak en bølge av hacking-aktivitet rettet mot mer enn 245 organisasjoner, inkludert NASA labs og US Navy Networks, og har i den forbindelse siktet to kinesere tilknyttet trusselaktøren APT10 for dette.
Referanser
https://arstechnica.com/tech-policy/2018/12/u[...]
https://threatpost.com/china-duo-charged-spy-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>