Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 7 December 2018

2018.12.07 - Nyhetsbrev

Australia lovfester retten til å tvinge selskaper til å bryte kryptering. ArsTechnica skriver om bakgrunnen for Microsfts bytte fra Egde til Chromium.

Australia lovfester retten til å tvinge selskaper til å bryte kryptering

Australske myndigheter har vedtatt et lovforslag som gjør at myndighetene kan tvinge firmaer til å omgå kryptering. Dette innebærer blant annet å låse opp enheter og dekryptere kommunikasjon som går via meldingstjenester som WhatsApp og Signal. Nå frykter australiere at de store selskapene skal nekte å levere produkter og tjenester til Australia og at resten av verden vil sky unna australske teknologiprodukter i frykt for at de skal inneholde bakdører.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/australia-lovfes[...]

ArsTechnica skriver om bakgrunnen for Microsofts bytte fra Egde til Chromium

ArsTechnica skriver om bakgrunnen for Microsfts bytte fra Edges HTML rendering motor og JavaScript motor til Googles Blink og V8 (HTML og JavaScript motorene som brukes i Google Chrome og Chromium). Bakgrunnen skal skyldes en uheldig binding mellom Egde og Winows 10 som skal ha gjort det for vanskelig for Mircosoft å oppdatere Egde uavhengig av operativsystemet. Dette har også gjort det vanskelig å porte Egde til Windows 7 og andre opperativsystemer.
Referanser
https://arstechnica.com/gadgets/2018/12/post-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>