Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 5 February 2019

2019.02.05 - Nyhetsbrev

PST har lagt fram Trusselvurdering 2019. Razzia mot markedsplass for hackede servere, flere pågrepet. Ny Linux-trojaner med bakdør sprer seg: SpeakUp.

PST har lagt fram Trusselvurdering 2019

PST har lagt fra sin trusselvurdering for 2019. De legger stor vekt på fremmede staters nettverksoperasjoner mot Norge: Statlig styrte datanettverksoperasjoner representerer en vedvarende trussel mot norske verdier. Slike operasjoner er billige, effektive og i konstant utvikling, og angriperne finner stadig nye sårbarheter de kan utnytte.
Referanser
https://pst.no/alle-artikler/trusselvurdering[...]

Razzia mot markedsplass for hackede servere, flere pågrepet

FBI og Europol har i samarbeid med myndigheter i Belgia, Nederland, Tyskland, Ukraina og USA tatt ned en nettbasert markedsplass kalt xDedic. Kriminelle har brukt markedsplassen for kjøp og salg av fjernaksess til kompromitterte servere i en årrekke.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/razzia-mot-marke[...]

Ny Linux-trojaner med bakdør sprer seg: SpeakUp

CheckPoint har skrevet om en ny Linux-bakdør som sprer seg ved hjelp av en svakhet i ThinkPHP. Svakheten blir brukt til å laste opp en bakdør. Infeksjonen kan spre seg videre både internt i nettet og eksternt ved hjelp av forskjellige verktøy som lastes opp etter infeksjon. Seks forskjellige Linux-distribusjoner samt MacOS kan bli rammet.
Referanser
https://research.checkpoint.com/speakup-a-new[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>