Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 11 February 2019

2019.02.11 - Nyhetsbrev

To svakheter i siste iOS-oppdatering utnyttes aktivt i angrep. Russiske ISPer forbereder seg på frakobling fra det globale Internett. E-tjenesten vurderer fremmed etterretning som den største trusselen mot Norge.

To svakheter i siste iOS-oppdatering utnyttes aktivt i angrep

På fredag sist uke omtalte vi at Apple hadde sluppet iOS v. 12.1.4. To av svakhetene i denne oppdateringen misbrukes allerede i aktive angrep. Vi anbefaler alle å oppdatere til siste versjon av iOS ASAP.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Russiske ISPer forbereder seg på frakobling fra det globale Internett

Russiske myndigheter introduserte en ny lov i Desember 2018 som sier at ISPer i landet skal kunne håndtere en frakobling fra det globale Internettet. I lovforslaget står det også at ISPer skal kunne rute trafikk gjennom myndighetsstyrte overvåkningspunkter. Testen skal i følge planen utføres før 1. april.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/russia-to-disco[...]

E-tjenesten vurderer fremmed etterretning som den største trusselen mot Norge

E-tjenesten vurderer fremmed etterretning som den største trusselen mot Norge i sin nye Fokus-rapport. Det trekkes frem at fremmede statsmakter som Kina og Russland prøver å påvirke Norges politiske prosesser. I 2018 har nettverksoperasjoner for å innhente informasjon vært rettet mot norske styresmakter og kommersielle selskaper innenfor en rekke sektorer. E-tjenesten omtaler også GPS-jamming i Finmark.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/e-tjenesten_-trussel[...]
https://forsvaret.no/fokus

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>