Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 21 February 2019

2019.02.21 - Nyhetsbrev

Microsoft melder om økt aktivitet fra russiske hacker-grupper. Flere nye svakheter i Wordpress. Cisco med sikkerhetsoppdateringer. Ny svakhet i Drupal Core vurdert som svært kritisk

Microsoft melder om økt aktivitet fra russiske hacker-grupper mot Europa

Microsoft’s Threat Intelligence Center (MSTIC) og Digital Crimes Unit (DCU) melder om økt aktivitet fra russiske hacker-grupper mot Europa. I løpet av siste kvartal ble det obsertvert angrep mot 104 kontoer knyttet til blant annet journalister, tenketanker og andre organisasjoner i Europa. Mesteparten av disse angrepene hevdes å komme fra gruppen Strontium, også kjent som Fancy Bear.
Referanser
https://threatpost.com/microsoft-russias-fanc[...]
https://blogs.microsoft.com/eupolicy/2019/02/[...]

Cisco med sikkerhetsoppdateringer

Dagens sikkerhetsoppdatering fra Cisco fikser svakheter og feil i flere av ders produkter. Det er i alt 17 punkter, hvor 6 er vurdert som høy alvorlighetsgrad.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]
https://www.theregister.co.uk/2019/02/21/cisc[...]

Ny svakhet i Drupal Core vurdert som svært kritisk

Sikkerhetseksperter i Drupal Security Team har oppdaget en svært kritisk svakhet. Svakheten kan utnyttes for ekstern kodeeksekvering. For å utnytte svakheten må Drupal 8 core RESTful Web Services modulen være aktivert og godta PATCH eller POST forespørsler. Det skal også være mulig å med andre web-tjenster som JSON:API for Drupal 8, og RESTful Web Services eller Services i Drupal 7. Oppdatering anbefales!
Anbefaling
Installer patch.
Referanser
https://www.drupal.org/sa-core-2019-003

Flere nye svakheter i Wordpress

RIPSTECH skiver i en bloggpost om nye svakheter i Wordpress. En angriper som har fått tilgang til en konto med Author-rettigheter, kan kjøre PHP kode på den underliggende server til nettsiden som brukeren er tilknyttet. WordPress har sluppet oppdateringer og disse kan installeres automatisk fra admin-siden.
Anbefaling
Installer patch.
Referanser
https://www.cisecurity.org/advisory/multiple-[...]
https://blog.ripstech.com/2019/wordpress-imag[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>