Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 18 February 2019

2019.02.18 - Nyhetsbrev

Ny kreative phishing-metode kan lure de fleste. VMWare med sikkerhetsoppdatering for kontainerbaserte produkter.

Ny kreative phishing-metode kan lure de fleste

Sikkerhetsteamet bak passordhåndtereren Myki rapporterer om en ny metode for phishing. Metoden misbruker tilliten som finnes for 3-parts innlogging. I det siste er det blitt vanlig å tillate brukere å registrere seg gjennom OAuth-løsningene som Google og Facebook tilbyr.

Når en bruker registrerer seg på denne måten, dukker det som oftes opp en pop-up som ber brukeren logge inn på Facebook eller Google-kontoen sin. Dette utnyttes av angriperne ved å lage en ondsinnet dialog som ser legitim ut. Forskjellen er at hele vinduet er laget ved hjelp av HTML, CSS og JavaScript. Brukeren opplever dialogen som et eget vindu selv om den egentlig bare er en del av nettsiden. Dialogen har selvfølgelig riktig "url" i addressebaren med SSL kryptering, noe som gjør at flere lar seg lure.
Referanser
https://thehackernews.com/2019/02/advance-phi[...]

VMWare med sikkerhetsoppdatering for kontainerbaserte produkter

VmWare har sluppet VMSA-2019-0001.1 som er en sikkerhetsoppdatering for CVE-2019-5736. Svakheten kan gi en angriper root-tilgang på hostmaskinen, ved å overskive den binære "runc" filen på hosten. Angrepet utføres ved å produksjonsette en ondsinnet kontainer. Berørte produkter er VIO-K, PS, CSE og VIC.
Anbefaling
Oppdater berørte systemer.
Referanser
https://www.vmware.com/us/security/advisories[...]
https://www.techcrumble.net/2019/02/cve-2019-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>