Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 19 February 2019

2019.02.19 - Nyhetsbrev

2.7 millioner telefonsamtaler til helsevesenet i Sverige lå åpent. Brian Krebs med mer detaljer om DNS-angrep fra Iran. Australia hacket før valget.

2.7 millioner telefonsamtaler til helsevesenet i Sverige lå åpent

2.7 opptak av samtaler til tjenesten 1177 har vært åpent tilgjengelig som lydfiler på en server på Internet. Mange av samtalene inneholder fortrolig informasjon og tusenvis er også lett identifiserbare.
Referanser
https://computersweden.idg.se/2.2683/1.714787[...]

Brian Krebs med mer detaljer om DNS-angrep fra Iran

Brian Krebs har skrevet en lengre bloggpost om DNS-angrepene som har pågått de siste månedene. De fleste mener nå at det er Iran som står bak bølgen med angrep. Han identifiserer flere av landene som har blitt rammet, hovedsaklig i midtøsten. Det svenske firmaet Netnod Internet Exchange har også blitt hacket. Firmaet kontrollerer blant annet én av de 13 root-DNS tjenerne på nettet. New York Times skriver også om saken i dag.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2019/02/a-deep-di[...]
https://www.nytimes.com/2019/02/18/technology[...]

Australia hacket før valget

Tre partier i Australia skal ha blitt hacket av ondsinnede aktører. Dette skjer kort tid før det skal foregå valg i landet. Australske medier spekulerer i om det er Kina som står bak angrepet.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/australia-hacket[...]
http://fortune.com/2019/02/18/australia-parli[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>