Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 6 May 2019

2019.05.06 - Nyhetsbrev

For første gang blir militærangrep brukt som direkte svar på cyberangrep. Gebyr til Oslo Kommune for brudd på personopplysningssikkerheten. Hackergruppe truer forsyningskjeder. Nettleserutvidelser sluttet å fungere i Firefox etter sertifikat-tabbe.

For første gang blir militærangrep brukt som svar på cyberangrep

For tre år siden erklære NATO "cyber" som en offisiell slagmark i moderne krigføring. Israel sier nå at de har svart på et Hamas-cyberangrep med et luftangrep som utslettet Hamas sin avdeling for cyber-krigføring.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/in-a-first-isra[...]
https://twitter.com/IDF/status/1125066395010699264

Gebyr til Oslo Kommune for brudd på personopplysningssikkerheten

Datatilsynet melder om at de har sendt varsel til Oslo Kommune med et overtredelsesgebyr på 2 millioner kroner for brudd på personopplysningssikkerheten. Årsaken er en mobilapplikasjon som ble brukt av foresatte og elever til å kommunisere med ansatte i skolen. Det var manglende sikkerhet rundt innloggingsprosessen. Dette medfører at uvedkommende kan ha fått tilgang til å se og endre sensitive personopplysninger til 83 000 barn i grunnskolen. Videre inneholdt applikasjonen et fritekstfelt som la til rette for at foresatte kunne sende sensitive personopplysninger. Datatilsynet omtaler dette som et grovt brudd på regelverket.
Referanser
https://www.datatilsynet.no/aktuelt/aktuelle-[...]

Hackergruppe truer forsyningskjeder

I løpet av de siste tre årene har en gruppen Wicked Panda/Barium infiltrert forsyningskjedene til minst 6 store organisasjoner. Det er antatt at medlemmene er av kinesisk opprinnelse. Gruppen har stått bak innbrudd hos CCleaner og ASUS. melder wired.com. Metoden går ut på å infisere store mengder PCer gjennom forsyningskjeder og så hente ut data fra interessante maskiner for spionasje.
Referanser
https://www.wired.com/story/barium-supply-cha[...]

Nettleserutvidelser sluttet å fungere i Firefox etter sertifikat-tabbe

Mozilla Firefox har problemer med et utgått sertifikat, noe som medførte at en del utvidelser ble deaktivert. Mozilla opplyser de har løst problemet og vil rulle ut oppdateringen automatisk.
Referanser
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=[...]
https://www.cnet.com/news/firefox-fix-restore[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>