Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 27 May 2019

2019.05.27 - Nyhetsbrev

Australske Canva har antagelig blitt hacket og tapt brukerdata tilhørende 139 millioner brukere. Svakhet i Jenkins-plugin .

Australske Canva har antagelig blitt hacket og tapt brukerdata tilhørende 139 millioner brukere

En hacker påstår ovenfor ZDNet at han har stjålet brukerdata fra designtjenesten Canva. Brukernavn, navn, epostaddresser og landsinformasjon for 139 millioner brukere kan være på avveie. Påstandene er underbygget ved oversendelse av eksempel-data.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/australian-tech[...]

Svakhet i Jenkins-plugin

En svakhet i en plugin til Jenkins med navnet "Jenkins Credentials" gjorde at angripere kunne bekrefte om enkelt-filer eksisterte på serveren. Svakheten førte ikke til at man kunne se innholdet i filene, men å få vite om en fil er til stede eller ikke kan legge til rette for andre typer angrep.
Anbefaling
Oppdater til nyeste versjon.
Referanser
https://wwws.nightwatchcybersecurity.com/2019[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>