Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 13 May 2019

2019.05.13 - Nyhetsbrev

Windows 10 har fått FIDO2-sertifisering for passordfri innlogging. Telenor har presentert tips om hvordan en skal sikre IoT. Svakhet i Microsoft SharePoint blir nå utnyttet aktivt. Tre svakheter i Nvidia GPU-drivere.

Windows 10 har fått FIDO2-sertifisering for passordfri innlogging

Windows 10 har nå blitt offisielt FIDO2-serifisert av FIDO-alliansen. FIDO2 er et sett av standarder som muliggjør enkle og sikker pålogging på nettsider og applikasjoner via biometriske løsninger, mobile enheter eller fysiske sikkerhetsnøkler, og baserer seg på solid kryptografisk sikkerhet. Støtten kommer i neste oppdatering av Windows, som er ventet i slutten av mai.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/na-tar-windows-1[...]

Telenor har presentert tips om hvordan en skal sikre IoT

Sikkerhetsdirektør Hanne Tangen Nilsen har gitt råd og tips om hvordan næringslivet skal forholde seg til IoT-sikkerhet. Dette ble gjort under Telenors eget arrangement for tingenes internett, IoT Gathering.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/bruk-penger-pa-s[...]

Svakhet i Microsoft SharePoint blir nå utnyttet aktivt

Svakheten krever at angriper laster opp en pakke designet for å utnytte de kompromitterte versjonene av SharePoint. Angriperne laster typisk opp en bakdør, gjerne av typen ChinaChopper. Svakheten ble patchet av Microsoft i februar.
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-US/secur[...]
https://www.cert.govt.nz/it-specialists/advis[...]

Tre svakheter i Nvidia GPU-drivere

Nvidia har patchet tre svakheter i sine GPU-drivere. Disse kan utnyttes til å oppnå utvidere rettigheter, utføre DoS-angrep og å hente ut informasjon fra et sårbart system. Maskinvareleverandørene jobber med å distribuere patcher.
Anbefaling
Installer patch fra leverandør
Referanser
https://threatpost.com/nvidia-windows-gamers-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>