Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 10 May 2019

2019.05.10 - Nyhetsbrev

Ny variant av nordkoreansk malware. Gruppering skal ha brutt seg inn hos amerikanske antivirus-leverandører. Svakhet i PharStreamWrapper truer CMSer.

Ny variant av nordkoreansk malware

The Department of Homeland Security og Federal Bureau of Investigaion har identifisert en ny malware-variant som de kaller ELECTRICFISH som blir brukt av den nordkoreansk stat.

Linken under inkluderer analyse av malwaren, IoCer samt mer informason om ondsinnet cyber aktivitet fra Nord-Korea
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

Gruppering skal ha brutt seg inn hos AV-leverandører

En hackergruppe som kaller seg for "Fxmsp" påstår å ha brutt seg inn hos tre amerikanske antivirusprogramleverandører, og driver nå ned aktiv markedsføring av kildekode og nettverkstilgang til selskapene. De forlanger 300.000 dollar, eller i underkant av 3 millioner kroner for dette, og har sterke beviser på gyldigheten av sine påstander. Gruppen hevder å ha utviklet en legitimasjonsstjelende botnet-malware som samler brukernavn og passord - for å angripe godt sikrede nettverk.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Svakhet i PharStreamWrapper truer CMSer

En svakhet i PharStreamWrapper, en PHP-kompontent utviklet av Typo3, kan gjøre flere forskjellige CMS-løsninger sårbare. Websider som kjører Drupal, Joomla eller Typo3 kan ha en svakhet som gjøre det mulig for angripere å eksekvere vilkårlig kode. Det anbefales å installere oppdatering fra respektive leverandør.
Anbefaling
Installer oppdatering fra respektive leverandør.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>