Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 9 May 2019

2019.05.09 - Nyhetsbrev

Verizon har utgitt Data Breach Investigations Report for 2019. Det er oppdaget en alvorlig svakhet i Docker images som er basert på Alpine Linux.

Verizon har utgitt 2019 Data Breach Investigations Report

Data Breach Investigations Report (DBIR) fra Verizon er en rapport som har høy status i sikkerhetsmiljøet, spesielt med tanke på rapportens detaljerte innhold. Verizon har nå utgitt sin DBIR for 2019, hvor de går gjennom sine funn. Kort oppsummert viser statistikken at angrep som er økonomiske motivert øker, og det samme kan sies om angrep mot enkle mål.
Referanser
https://www.securityweek.com/verizon-publishe[...]

Alvorlig svakhet i Docker images som er basert på Alpine Linux

Det er oppdaget en alvorlig svakhet i de populære Docker imagene til Alpine Linux. Svakheten er at root-kontoen er ulåst, slik at en bruker kan logge seg inn som administrator uten noen form for autentisering.
Anbefaling
Oppgrader
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>