Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 5 February 2020

2020.02.05 - Nyhetsbrev

RCE-svakhet avdekket i OpenSMTPD. WireGuard VPN-protokollen blir en del av Linux 5.6 kjernen.

RCE-svakhet avdekket i OpenSMTPD

En svakhet i OpenSMTPD-biblioteket, som kommer som standard på en rekke BSD- og Linux-distribusjoner, gjør det mulig å eksternt eksekvere vilkårlig kode. Eventuelle kommandoer som kjøres vil ha administratorprivilegier på maskinen. OpenSMTPD-utviklere bekrefter svakheten og opplyser at en oppdatering som fikser den nå er tilgjengelig. Angripere kan utnytte svakheten ved å sende spesielt utviklede pakker til en server som kjører programvaren. Svakheten har fått CVE-kode 2020-7247 og anses som svært alvorlig.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/rce-in-opensmtp[...]

WireGuard VPN-protokollen blir en del av Linux 5.6 kjernen

WireGuard er en VPN-protokoll utviklet av kjerne-utvikler og sikkerhetsforsker Jason Donenfeld. Han opprettet opprinnelig protokollen som et alternativ til IPsec og OpenVPN. Linus Torvalds har nå tatt protokollen direkte inn i versjon 5.6 av Linux-kjernen. Hele WireGuard-protokollen består av omtrent 4 000 linjer med kode, sammenlignet med OpenVPN på ca. 100 000. Dette gjør det enklere for sikkerhetsforskere å undersøke protokollen og avdekke svakheter. Protokollen er tilgjengelig for både Windows, macOS, BSD, iOS og Android.
Referanser
https://www.techradar.com/in/news/wireguard-v[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>