Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 19 February 2020

2020.02.19 - Nyhetsbrev

Mer enn hundre millioner PC-komponenter inneholder fremdeles sårbar firmware. Utpressing av Google AdSense-kunder.

Mer enn hundre millioner PC-komponenter inneholder fremdeles sårbar firmware

Eclypsium rapporterer at en rekke nettverkskort, Wi-Fi adaptere, USB-huber og webkameraer bruker firmware som kan oppdateres med usignert kode, og kan skrives om uten noen form for sikkerhetskontroll. Deteksjon og mitigering vil være nesten umulig dersom koden skjules i obskure komponenter. Sårbarheten har vært et kjent problem i årevis, med det er liten fremgang i å eliminere den.
Referanser
https://www.wired.com/story/firmware-hacks-vu[...]

Utpressing av Google AdSense-kunder

Svindlere truer nettsider som bruker annonser via AdSense med å sende nok søppeltrafikk mot annonsene, til at Google sine automatiserte anti-svindelsystemer suspenderer brukerens AdSense-konto. Svindlerne sender eieren av nettsiden en e-post, og krever betaling via kryptovaluta mot et løfte om å ikke utføre angrepet.

Google svarer med at de har gode nok verktøy og prosesser til å filtrere bort søppeltrafikken. Videre forteller Google at det finnes et skjema som kan fylles ut av AdSense-kunder som mistenker de blir utsatt for sabotasje.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2020/02/pay-up-or[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>