Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 7 February 2020

2020.02.07 - Nyhetsbrev

Universitet betalte løsepenger etter å ha blitt rammet av kryptovirus. Bluetooth-sårbarhet i Android.

Universitet betalte løsepenger etter å ha blitt rammet av ransomware

Digi melder om at et universitet i byen Masstricht i Belgia ble rammet av ransomware som krypterte store mengder av deres filer. Universitetet hadde tidligere denne uken en konferanse om hva som skjedde hvor det kom fram at de hadde tatt beslutningen om å betale 30 Bitcoin i løsepenger for å få nøkkelen som kunne låse opp filene.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/universitet-valg[...]

Bluetooth-sårbarhet i Android

3. november 2019 ble det oppdaget en sårbarhet i Bluetooth på Android-versjoner 8.0 til 9.0. Sårbarheten lar andre brukere eksekvere kode på offerets enhet så lenge de vet Bluetooth MAC-adressen. Svakheten har CVE-kode 2020-0022, og har blitt patchet i den siste sikkerhetsoppdateringen for februar som nevnt i gårsdagens nyhetsbrev.
Referanser
https://insinuator.net/2020/02/critical-bluet[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>