Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 14 February 2020

2020.02.14 - Nyhetsbrev

12 svakheter i Bluetooth Low Energy enheter fra syv leverandører. Microsoft har sluppet 99 sikkerhetsoppdateringer. Adobe med 21 kritiske oppdateringer. Mozilla slipper oppdateringer for Firefox og Thunderbird . Nylig avdekket Emotet-variant kan spre seg mellom Wi-FI-nettverk.

12 svakheter i Bluetooth Low Energy enheter hos syv leverandører

Denne uken ble det oppdaget 12 svakheter i Bluetooth Low Energy enheter fra syv forskjellige leverandører. Svakhetene kan bl.a. tillate en angriper å krasje, fryse, re-starte eller få tilgang til å lese/skrive funksjoner i enheten.

Enheter som er verifisert til å være sårbare er bl.a. Fitbit Inspire smartwatch, Eve Energy smart plug, August Smart Lock eGee Touch TSA Lock og CubiTag item tracking tag.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2020/02/13/doze[...]

Microsoft har sluppet 99 sikkerhetsoppdateringer

Microsoft har sluppet flere kritiske oppdateringer til Windows og andre produkter i februar. Av de mest kritiske nevnes en zero-day i Internet Explorer som kan utnyttes ved hjelp av en spesiallaget nettside (CVE-2020-0674). Denne svakheten ble offentliggjort i januar og har vært aktivt utnyttet.

Det nevnes også en ekstern kodeeksekverings-bug i SQL Server 2012, 14 og 16, Windows 7, 8 og 10 samt Server 2008, 12, 16 og 19 (CVE-2020-0618 og CVE-2020-0662). Det er også nye kritiske svakheter i Remote Desktop Protocol.
Referanser
https://threatpost.com/microsoft-active-attac[...]
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]

Adobe med 21 kritiske oppdateringer

Adobe slipper oppdateringer for 42 CVEer i denne månedens oppdateringer. I Adobe Framemaker er det fikset 21 kritiske sårbarheter, de fleste er OOB write feil. I Adobe Reader er det fikset en feil som lot en angriper kjøre kode på maskinen ved åpning av en spesiallaget fil.
Referanser
https://www.zerodayinitiative.com/blog/2020/2[...]

Mozilla slipper oppdateringer for Firefox og Thunderbird

Mozilla har sluppet oppdateringer til Firefox, Firefox ESR og Thunderbird. Oppdateringene retter flere svakheter klassifisert med moderat alvorlighet, blant annet to minnehåndteringsfeil.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

Nylig avdekket Emotet-variant kan spre seg mellom Wi-FI-nettverk

En nylig avdekket Emotet-variant har muligheten til å spre seg til usikre WiFi-nettverk som ligger i nærheten til en infisert enhet. Den allerede etablerte og utbredte Emotet-skadevaren, har siden tilbakekomsten i september brukt flere nye taktikker for å stjele legitimasjon og spre trojaneren. Den nye varianten ble oppdaget 23. januar, men selve programfilen har et tidsstempel fra 4/16/2018. Forskere anbefaler å blokkere denne nye Emotet-teknikken ved bruk av sterke passord for å sikre trådløse nettverk.
Anbefaling
Forskere på anbefaler å blokkere denne nye Emotet-teknikken ved bruk av sterke passord for å sikre trådløse nettverk.
Referanser
https://threatpost.com/emotet-now-hacks-nearb[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>