Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 21 February 2020

2020.02.21 - Nyhetsbrev

USA beskylder Russlands GRU for aktive cyberangrep i Georgia. Microsoft Defender ATP tilgjengelig for test på seks linux-distribusjoner.

USA beskylder Russlands GRU for aktive cyberangrep i Georgia

Amerikanske myndigheter har gått ut med beskyldninger mot den russiske militære etterretningstjenesten GRU etter lang tids etterforskning.
I uttalelsen beskyldes GRU for aktivt å forstyrre georgiske private og statlige interesser med angrep som har pågått over lengre tid. Russlands GRU er aktive i flere av de gamle sovjetstatene, og har blitt knyttet til aktivitet fra APT-grupperingen Sandworm.

Sandworm har blitt identifisert som hovedaktøren bak bl.a. NotPetya-ormen og Olympic Destroyer skadevaren. NotPetya-ormen ble designet for å ta ned og forstyrre Ukrainske interesser, og den spredte seg globalt på svært kort tid og tok med seg flere store selskaper, blant annet Maersk. Olympic Destroyer skapte store forstyrrelser under OL i Pyongyang.
Referanser
https://www.wired.com/story/us-blames-russia-[...]

Microsoft Defender ATP tilgjengelig for test på seks linux-distribusjoner

Microsoft har nylig sluppet en åpen testversjon av sin antivirus for bedrifter, Microsoft Defender ATP, til seks av de store server-distribusjonene av Linux. Programvaren sender logger fra antivirus-programvaren til et felles konsoll kalt Microsoft Defender Security Center.

Det ryktes også at Microsoft jobber med iOS og Android-versjoner av sin antivirus-suite og skal slippe disse i løpet av 2020.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/microso[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>