Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 9 February 2021

2021.02.09 - Nyhetsbrev

NSM, PST og E-tjenesten har lagt frem sine årlige risiko- og trusselvurderinger. Noen prøvde å forgifte vannforsyningen i en by i Florida. Falsk Forcepoint Google Chrome Extension brukes til å eksfiltrere data.

NSM, PST og E-tjenesten har lagt frem sine årlige risiko- og trusselvurderinger

I en felles pressekonferanse mandag, la Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Etterretningstjenesten frem sine årlige risiko- og trusselvurderinger.

NSM vurderer de viktigste utfordringene til å være:

- Det digitale risikobildet er skjerpet
- Pandemien har gitt økt risiko
- Sammensatte trusler gjør oss sårbare
Referanser
https://nsm.no/aktuelt/et-komplekst-og-skjerp[...]
https://www.pst.no/alle-artikler/trusselvurde[...]
https://www.forsvaret.no/aktuelt-og-presse/pu[...]

Noen prøvde å forgifte vannforsyningen i en by i Florida

En sheriff i en liten by i Florida advarer om at hackere prøvde å manipulere tilsetningen av kjemikalier i byens vannverk. Forsøket ble utført gjennom fjernstyringsverktøyet TeamViewer, som var installert på systemet som kontrollerer byens vannforsyning. Tilsetningen av Natriumhydroksid (Lut) ble forsøk øket fra 100 ppm til 11100 ppm.
Referanser
https://www.theregister.com/2021/02/09/florid[...]

Falsk Forcepoint Google Chrome Extension brukes til å eksfiltrere data

Nettkriminelle har brukt en ny tilnærming til å eksfiltrere data som innebærer direkte injisering av ondsinnede Google Chrome-utvidelser på ofrenes Windows-maskiner via misbruk av Googles sky-synkroniseringsfunksjon.

Målet med den nylig identifiserte kampanjen er å manipulere data i interne webapplikasjoner som ofrene har tilgang til, ifølge en analyse. Det er uvisst hvordan angriperne først får tilgang til PCene.
Referanser
https://threatpost.com/fake-forcepoint-google[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>