Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 17 February 2021

2021.02.17 - Nyhetsbrev

Personer bak Egregor-ransomware arrestert i Ukraina.
Gratisversjonen av LastPass blir innsnevret.
Android appen SHAREit har kritiske svakheter.
Hackere har fått tilgang til søkerlistene til UDs aspirantkurs (Medium).

Personer bak Egregor-ransomware arrestert i Ukraina

France Inter melder at flere personer som skal ha tilknytning til utpressningsviruset kjent som Egregor er arrestert av politiet i Ukraina.

Egregor blir solgt som "Ransomeware-as-a-service", som gjør at hvem som helst kan utføre slike angrep. Malwarebytes mener det er hovesakelig Cobalt Strike som benyttes som distribusjonsmetode.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/aggressivt-utpre[...]

Gratisversjonen av LastPass blir innsnevret

Gratisversjonen av LastPass begrenser bruksenhetene til enten datamaskiner eller mobiler fra og med 16. mars. Man kan bytte mellom den aktive enhetskategorien opp til tre ganger.
Referanser
https://blog.lastpass.com/2021/02/changes-to-[...]

Android appen SHAREit har kritiske svakheter

Android-appen SHAREit har svakheter som kan føre til datalekkasje og lokal- og ekstern kodeeksekvering. Appen har blitt lastet ned over en milliard ganger fra Google Play Store.
Referanser
https://www.trendmicro.com/en_us/research/21/[...]

Hackere har fått tilgang til søkerlistene til UDs aspirantkurs

Hackere har fått tilgang til søkerlistene til UDs aspirantkurs som inneholder detaljert informasjon om livene til søkerne, som kan brukes til identitetstyveri.

Flere av deltakerne fikk en falsk e-post som ga seg ut for å komme fra Jobbnorge. Her ble deltakerne bedt om å logge inn med BankID for å bekrefte tidspunkt for intervju på en falsk nettside. Kampanjen virker å være økonomisk motivert.
Anbefaling
Referanser
https://www.aftenposten.no/norge/i/41mX3e/hac[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>