Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 11 February 2021

2021.02.11 - Nyhetsbrev

Apple har fikset en sårbarhet i macOS som har gjort det mulig for bruker å få root-tilgang, Intel fikser flere alvorlige feil og en sikkerhetsforsker har klart å få kontroll på systemer hos over 35 store IT-selskaper.

En sikkerhetsforsker kom seg inn på over 35 IT selskaper ved å opprette kildekode-pakker

En sikkerhetsforsker har klart å få kontroll over interne systemer hos over 35 store IT-selskaper, inkludert Microsoft, Apple, PayPal, Netflix, Tesla og Uber, ved å laste opp ondsinnet kode til forskjellige kildekodelager på internett.

Forskeren kom seg inn ved å laste opp editerte oppgraderingspakker til programvare med et høyere versjonsnummer, som deretter hentes ned automatisk av systemene hos selskapene. Det er dermed viktig at det blir verifisert hvilke kildelager som er tatt i bruk for henting av programmer hos alle systemer og om det er et internt eller eksternt lager som skal brukes.
Referanser
https://medium.com/@alex.birsan/dependency-co[...]
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Apple har fikset SUDO-feil i macOS

Apple har fikset en sårbarhet i macOS Big Sur, Catalina og Mojave som gjorde det mulig for en bruker å få root-tilgang. Svakheten fantes også i diverse Linux-systemer.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/apple/a[...]

Intel fikser flere alvorlige svakheter i sin nyeste grafikk-drivere

De nyeste grafikk-driverne til Intel fikser flere alvorlige feil, deriblant en feil med tilgangs-styringen som kan gjøre det mulig å eskalere rettighetene til den brukeren til har tilgang til enheten.
Anbefaling
Telenor anbefaler å oppdatere Intel Graphics Driver til nyeste driver; versjon 15.36.39.5145 eller nyere.
Referanser
https://threatpost.com/intel-graphics-driver-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>