Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 15 February 2021

2021.02.15 - Nyhetsbrev

Microsofts President anslår SolarWinds angrepet til å være det største og mest sofistikerte noen sinne. Singtel rammet av angrep som utnyttet nulldagssårbarhet.

Microsofts President anslår SolarWinds angrepet til å være det største og mest sofistikerte noen sinne

Microsofts President Brad Smith anslår SolarWinds-angrepet til å være det største og mest sofistikerte angrepet noen sinne. Angriperne utførte et såkalt supply-chain angrep, som distribuerte skadevaren gjennom ekte oppdateringer fra SolarWinds. Sikkerhetseksperter mener at det vil ta flere måneder før man har identifisert alle kompromitterte systemer og kastet ut uvedkommende. Microsoft anslår at over 1000 ingeniører må ha jobbet med å planlegge og gjennomføre angrepet.
Referanser
https://www.reuters.com/article/us-cyber-sola[...]

Singtel rammet av angrep som utnyttet nulldagssårbarhet

Singtel, som er en stor teleoperatør i Asia, har blitt utsatt for et avansert data-angrep. I angrepet ble det benyttet flere sikkerhetshull i Accellion legacy filoverførings plattformen. Produket heter File Transfer Appliance og en nulldagssårbarhet ble fikset i midten av desember 2020. Det kom da frem at det fantes flere nulldags sårbarheter på tjenesten. Bedriften QIMR Berghofer er også rammet, og det skal også være flere ofre for kampanjen. Det er fortsatt usikkert hvor stort skadeomfanget er hos de rammede bedriftene.
Referanser
https://threatpost.com/singtel-zero-day-cyber[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>