Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 10 January 2022

2022.01.10 - Nyhetsbrev

Utvikler saboterte NPM-biblioteker (Colors og Faker) med overlegg. Hackere bruker BadUSB for målrettede løsepenge-angrep mot forsvarsfirmaer.

Utvikler saboterte NPM-biblioteker (Colors og Faker) med overlegg

Utvikleren av NPM-bibliotekene "Colors" og "Faker" introduserte med vilje en uendelig løkke som ødela for tusenvis av prosjekter som er avhengige av bibliotekene. Hendelsen setter nok en gang fokus på problematikken rundt å stole på tredjepartsbiblioteker i utviklingsprosjekter. Utvikleren utførte angivelig skadeverket for å sette fokus på manglende betaling til utviklere av fri kildekode.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Hackere bruker BadUSB for målrettede løsepenge-angrep mot forsvarsfirmaer

Federal Bureau of Investigation (FBI) advarte amerikanske selskaper i et nylig oppdatert flash-varsel om at den økonomisk motiverte kriminelle gruppen FIN7 nå går målrettet mot den amerikanske forsvarsindustrien. Angrepene utføres ved å sende pakker som inneholder ondsinnede USB-enheter for å installere løsepengeprogramvare. USB-enhetene registrerer seg som et tastatur i enheter den blir satt inn i og injiserer tastetrykk for å laste ned malware.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>