Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 18 January 2022

2022.01.18 - Nyhetsbrev

Svakhet i Safari lekker Google-konto ID og nettleser-historie. Trend Micro med rapport om trusselaktøren Earth Luscas aktiviteter, verktøy og infrastruktur.

Svakhet i Safari lekker Google-konto ID og nettleser-historie

En svakhet er funnet i Safari 15 på MacOS, iOS og iPadOS knyttet til den kjente nettleser API-en IndexedDB, som brukes av nettleseren til å lagre lokale brukerdata. Svakheten kan lekke data, inkludert bruker-identitet, til nettsteder der brukeren ikke er innlogget. Dette skyldes at WebKit-implementasjonen i Safari 15 ikke følger IndexedDB sin same-origin policy på korrekt måte. Sikkerhetshullet ble kjent 28. november i fjor, men er fortsatt ikke tettet.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://dinside.dagbladet.no/mobil/safari-sva[...]
https://safarileaks.com/

Trend Micro med rapport om trusselaktøren Earth Luscas aktiviteter, verktøy og infrastruktur

Trend Micro har i de siste måndene fulgt trusselaktøren Earth Lusca for å kartlegge aktørens angrepsvektorer, verktøy og motiver. Trusselaktøren retter seg mot organisasjoner globalt via en kampanje som i stor grad bruker sosial manipulering, som phishing og falske nettsider.

Trusselaktøren skanner også etter servere med kjente sårbarheter. Cobalt strike virker å være Earth Luscas foretrukne verktøy. Flere detaljer om metoder, verktøy og infrastruktur finnes i detaljert rapport.
Referanser
https://www.trendmicro.com/en_us/research/22/[...]
https://www.trendmicro.com/content/dam/trendm[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>