Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 11 January 2022

2022.01.11 - Nyhetsbrev

Sikkerhetsforskere og utviklere lurt av falsk utgave av dnSpy. Løsepengevirus koster norske virksomheter dyrt. Log4Shell lignende svakhet funnet i H2 database konsollen.

Sikkerhetsforskere og utviklere lurt av falsk utgave av dnSpy

En trusselaktør rettet seg inn mot utviklere og sikkerhetsforskere denne uken. dnSpy er en populær debugger og editor brukt til å utvikle .NET-programvare. Noen opprettet denne uken en falsk Github-side samt en ny falsk hjemmeside for programvaren. Det ble deretter gjort søkemotor-optimalisering for å få den falske versjonen av dnSpy opp som første treff hos Google og andre søkemotorer. Den falske versjonen av dnSpy virker som normalt, men laster også ned malware til maskinen den kjører på.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Løsepengevirus koster norske virksomheter dyrt

NRK har sett på løsepengevirus-angrep og kostnader relatert til dette i Norge. NRK har identifisert 29 angrep med denne typen skadevare de siste tre årene. Til sammen har bedriftene tapt minst én milliard kroner på hendelsene. Det er imidlertid ingen definert måte å beregne utgiftene på, og mange angrep av denne typen blir aldri offentlig kjent.
Referanser
https://nrkbeta.no/2022/01/11/losepengevirus-[...]

Log4Shell lignende svakhet funnet i H2 database konsollen

Svakheten kan tillate en angriper å få kjøre tilfeldig kode på en lignende måte som ved Log4shell-svakheten. Sårbarheten utnytter, som Log4shell, JNDI remote class loading. Svakheten blir gjort mindre alvorlig ved at H2 databasen i standard konfigurasjon kun lytter på forbindelser fra den maskinen den selv kjører på (localhost).
Referanser
https://thehackernews.com/2022/01/log4shell-l[...]
https://portswigger.net/daily-swig/researcher[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>