Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 17 January 2022

2022.01.17 - Nyhetsbrev

Nordkoreanske hackere stjal kryptovaluta verdt millioner i 2021. Russiske FSB arresterte og stengte operasjonen til REvil RaaS-gruppen. Destruktiv ondsinnet malware (wiper) rettet mot Ukrainske organisasjoner.

Nordkoreanske hackere stjal kryptovaluta verdt millioner i 2021

Den nordkoreanske finans-orienterte hackergruppen BlueNoroff (Lazarus) har blitt koblet til flere nettangrep rettet mot små til mellomstore bedrifter. Formålet med angrepene er å stjele kryptovaluta. Angrepene er rettet mot FinTech (finansteknologi) selskaper i Kina, Hong Kong, India, Polen, Russland, Singapore, Slovenia, Tsjekkia, U.A.E., USA, Ukraina og Vietnam.
Referanser
https://thehackernews.com/2022/01/north-korea[...]

Russiske FSB arresterte og stengte operasjonen til REvil RaaS-gruppen

Den russiske føderale sikkerhetstjenesten hevder å ha stengt REvil Ransomware sin operasjon, som har vært aktiv siden 2019. 14 personer er arrestert og 25 adresser er ransaket. Det ble også beslaglagt penger, datamaskiner og 20 luksusbiler. FSB opplyser at aksjonen ble utført med bakgrunn i en henvendelse fra USA.
Referanser
https://therecord.media/fsb-raids-revil-ranso[...]

Destruktiv ondsinnet malware (wiper) rettet mot Ukrainske organisasjoner

Microsoft Threat Intelligence Center har funnet bevis på at det har blitt brukt destruktive virus, forkledd som løsepengevirus, i angrep mot Ukrainske organisasjoner tidligere denne uken. De berørte systemene tilhører statlige organisasjoner, ideelle virksomheter, og IT-selskaper. Hittil er det heldigvis ikke store mengder systemer som er rammet, kun noen titalls.
Referanser
https://www.microsoft.com/security/blog/2022/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>