Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 5 July 2022

2022.07.05 - Nyhetsbrev

Hacker i Kina påstår å ha stjålet data fra omkring én milliard kinesiske innbyggere. Russiske hackere tok igjen ned en rekke norske nettsider.

Hacker i Kina påstår å ha stjålet data fra omkring én milliard kinesiske innbyggere

En kinesisk hacker påstår å ha fått tak i personlig data fra omkring én milliard kinesiske innbygger. Informasjonen skal ha blitt stjålet fra en Elastic Search-database tilhørende politiet i Shanghai. Hackeren la ut informasjonen om angrepet på et forum og tilbyr å selge den 23 terabyte store lekkasjen for 10 bitcoins (ca. 2 millioner kroner). Innbruddet skal ha blitt utført ved å logge inn på databasen, siden en utvikler ved en feil offentliggjorde innloggingsdetaljer i en blogg-post.
Referanser
https://www.theguardian.com/technology/2022/j[...]
https://twitter.com/cz_binance/status/1543905[...]

Russiske hackere tok igjen ned en rekke norske nettsider

Coretrek AS, som blant annet leverer nettsiden for NSM, ble mandag utsatt for et tjenestenektangrep. Angrepet minner om angrepsbølgen som traff flere norske nettsteder i forrige uke, men denne gangen er det den russisk-vennlige grupperingen "NoName057" som skal stå bak. Bastø Fosen og Boreal var også blant ofrene denne gangen. Nedetiden for tjenestene var ikke langvarig.
Referanser
https://www.aftenposten.no/norge/i/Kz0oXX/rus[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>