Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 6 July 2022

2022.07.06 - Nyhetsbrev

Google Chrome nettleser patcher zero-day svakhet som utnyttes i pågående angrep. Et Red Team-verktøy kalt Brute Ratel blir mibrukt av ondsinnede aktører. Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for juni 2022.

Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for juni 2022

Vi har publisert en oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for juni 2022. Denne måneden er hovedsakene DDoS-angrepene mot flere norske nettsider i forbindelse med krigen i Ukraina og Europols aksjon mot mobil-skadevaren Flubot.
Referanser
https://telenorsoc.blogspot.com/2022/07/oppsu[...]

Et Red Team verktøy kalt Brute Ratel blir mibrukt av ondsinnede aktører

Unit 42 fra Palo Alto har funnet ut at Brute Ratel C4, som er et forholdsvis nytt pentest-verktøy ment for lovlig bruk, har blitt utnyttet av ondsinnede aktører. Det er russiske APT-29 som skal stå bak angreps-kampanjen. Verktøyet Cobal Strike har blitt brukt på samme måten i flere år.
Referanser
https://unit42.paloaltonetworks.com/brute-rat[...]

Google Chrome nettleser patcher zero-day svakhet som utnyttes i pågående angrep

Google slipper ut patch etter høy-alvorlighetsgrad zero-day som utnytter heap overflow svakhet i Chrome nettleseren - CVE-2022-2294. Vi anbefaler patching ASAP!
Referanser
https://thehackernews.com/2022/07/update-goog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>