Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 7 July 2022

2022.07.07 - Nyhetsbrev

Sikkerhetsforskere advarer om ny Linux-malware: OrBit. Cisco og Fortinet slipper sikkerhetsoppdateringer. Apple slipper ny sikkerhetsfunksjon for å blokkere statlig spionprogramvare. Google har gitt ut juli-oppdateringen for Android.

Google har gitt ut juli-oppdateringen for Android

Google publiserte sin månedlige oppdatering for Android. Den mest alvorlige svakheten som blir fikset ligger i "Android System" som lar en utføre eksekvering av kode eksternt, uten noe form for eksekveringsprivilegier. Det er også en hel rekke andre oppdateringer av varierende alvorlighetsgrad.
Referanser
https://source.android.com/security/bulletin/[...]

Sikkerhetsforskere advarer om ny Linux-malware: OrBit

Sikkerhetsfirmaet Intezer har oppdaget og analysert en ny malware for Linux som de har kalt OrBit, som både kan installeres permanent på et system og også kun i minnet, slik at det slettes ved neste reboot. OrBit gir angriperen tilgang til å logge inn på systemet senere via SSH, høster inn innloggingsdetaljer og logger kommandoer kjørt på systemet.
Referanser
https://www.intezer.com/blog/incident-respons[...]

Cisco og Fortinet slipper sikkerhetsoppdateringer

Både Cisco og Fortinet har i løpet av de siste dagene sluppet sikkerhetsoppdateringer for en rekke produkter. Vi anbefaler å sjekke etter sårbare produkter og patche!
Referanser
https://thehackernews.com/2022/07/cisco-and-f[...]
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]
http://

Apple slipper ny sikkerhetsfunksjon for å blokkere statlig spionprogramvare

Apple har sluppet en testversjon av en ny funksjon for iOS som heter "Lockdown Mode" hvor de fleste typer vedlegg og forhåndsvising av web-linker vil bli blokkert. Lockdown mode vil også skru av kablede forbindelser til PCer og tilbehør. Den nye modusen kan enkelt skrus av og på av brukeren. Den nye funksjonen er ment brukt av personer som kan bli utsatt for målrettede angrep med kommersiell spionprogramvare, f.eks. fra NSO Group.
Referanser
https://www.apple.com/newsroom/2022/07/apple-[...]
https://www.washingtonpost.com/technology/202[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>