Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 8 July 2022

2022.07.08 - Nyhetsbrev

Aktører tilknyttet Nord-Korea bruker Maui løsepengevirus i målrettede angrep mot den amerikanske helsesektoren. Ukraina blir systematisk angrepet av Trickbot-grupperingen.

Aktører tilknyttet Nord-Korea bruker Maui løsepengevirus i målrettede angrep mot den amerikanske helsesektoren

FBI, CISA og det amerikanske finansdepartementet advarer at Nord-Koreanske aktører retter sine angrep mot den amerikanske helsesektoren. Maui-løsepengeviruset brukes for å kryptere servere tilknyttet helsedata, og operasjonell data brukt av disse instituttene. Årsaken bak angrepene er kritikaliteten til tjenestene de angriper som ofte medfører at offeret betaler løsepenger for å få tilbake tilgang.
Referanser
https://securityaffairs.co/wordpress/132978/m[...]

Ukraina blir systematisk angrepet av Trickbot-grupperingen

IBM X-Force har funnet bevis på at Trickbot Group systematisk har gått etter Ukrainske mål etter den Russiske invasjonen av Ukraina.
Referanser
https://securityintelligence.com/posts/trickb[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>