Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 10 February 2023

2023.02.10 - Nyhetsbrev

Politiet: Pågrepet «sentral aktør» i phishingmiljø. Myndighetene i USA og UK sanksjonerer 7 personer knyttet til ransomware. Norske håndballklubber utsatt for hackerangrep. ESET har gitt ut sin trusselrapport for 2022.

Politiet: Pågrepet «sentral aktør» i phishingmiljø

En mann i 20-årene er pågrepet av Oslo-politiet, siktet for grovt bedrageri og hvitvasking. Ifølge politiet er han en sentral aktør i et svindelmiljø.

Mannen knyttes til et internasjonalt kriminelt miljø med koblinger til kriminelle nettverk i Norge. Det er knyttet til såkalt phishing, også kalt nettfisking.
Referanser
https://www.aftenposten.no/norge/i/mBKed4/nyh[...]

Myndighetene i USA og UK sanksjonerer 7 personer knyttet til ransomware

Myndighetene i USA og UK har innført sanksjoner mot syv navngitte russiske statsborgere som har vært medlemmer av Trickbot-banden. Trickbot har infiserte en mengde maskiner med malware, for deretter å selv installere ransomware på dem eller selge tilgangen videre. Videre tilgang har blant annet blitt solgt til Ryuk-banden og Trickbot har selv installert ransomware-variantene Conti og Diavol på infiserte systemer.

Bare i UK har 149 organisasjoner betalt rundt £27 millioner i løsepenger relatert til banden. Etter sanksjonene er nå firmaer i UK og USA forhindret fra å betale løsepenger til banden. Myndighetene sier også at Trickbot-banden har forbindelser til etterretnings-tjenesten i Russland og antageligvis har mottatt oppdrag fra dem.
Referanser
https://www.wired.co.uk/article/conti-trickbo[...]
https://home.treasury.gov/news/press-releases[...]
https://www.gov.uk/government/news/uk-cracks-[...]

Norske håndballklubber utsatt for hackerangrep

På onsdag ble flere norske håndballklubber utsatt for hackerangrep da en aktør tok over flere av klubbene sine kontoer i sosiale medier.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/norske-handballk[...]

ESET har gitt ut sin trusselrapport for 2022

ESET Research har gitt ut sin trusselrappport for 2022. Her ser oppsummerer de året som var og ser på hva vi kan vente i 2023. Blant annet skriver de at angrep via RDP har gått kraftig ned, ransomware har blitt enda mer destruktivt og at Log4j-svakheten er fortsatt en viktig angrepsvektor.
Referanser
https://www.welivesecurity.com/wp-content/upl[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>