Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 27 February 2023

2023.02.27 - Nyhetsbrev

Nederlandsk politi har arrestert tre medlemmer av ransomware-bande. Interne data fra den kanadiske teleoperatøren Telus postet på hacker-nettsted. Ny rapport om utpressingsvirus: Så mye skade gjør man ved å betale løsepengene.

Nederlandsk politi har arrestert tre medlemmer av ransomware-bande

Nederlandsk politi i Amsterdam har nylig arrestert tre menn for kriminalitet relatert til ransomware, med antatt fortjeneste på €2.5 millioner euro. De siktede er alle unge menn i alderen 18-21 og er siktet for tyveri av sensitiv data med krav om løsepenger.

Banden skal ha krevd en sum mellom €100,000 and €700,000 euro i løsepenger ut fra størrelsen på bedriften. Selv etter at betaling ble utført skal trusselaktørene likevel ha solgt dataene videre på nettet for å få ekstra profitt.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Data fra den kanadiske teleoperatøren Telus postet på hacker-nettsted

En trusselaktør har postet interne data, blant annet lønnsinformasjon og kildekode, tilhørende Telus på nettstedet BreachForums. Trusselaktøren prøver nå å selge de interne dataene til interesserte kjøpere. Dataene inkluderer blant annet 1000 interne GitHub kodebiblioteker.
Referanser
https://www.darkreading.com/attacks-breaches/[...]

Ny rapport om utpressingsvirus: Så mye skade gjør man ved å betale løsepengene

Sikkerhetsselskapet Trend Micro har utarbeidet en rapport som synliggjør skadeomfanget knyttet til det å betale løsepengene i stedet for å la være – og det viser seg å være ganske stort. Et hovedfunn i rapporten er at kun 10 prosent av ofre for utpressingsvirus faktisk betaler løsepengene. De relativt få som likevel velger å betale gjør imidlertid mer skade enn man kanskje skulle tro.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/ny-rapport-om-ut[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>