Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 15 February 2023

2023.02.15 - Nyhetsbrev

Citrix oppdaterer Workspace Apps, Virtual Apps og Desktops. SAS utsatt for kyberangrep: Personopplysninger på avveie. Mozilla slipper sikkerhetsoppdateringer for Firefox. Microsoft utgir sikkerhetsoppdateringer for februar 2023

Citrix oppdaterer Workspace Apps, Virtual Apps og Desktops

Citrix har gitt ut sikkerhetsoppdateringer som fikser flere sårbarheter kategorisert med "høy" viktighet. En lokal bruker vil kunne bruke sårbarhetene til å få full kontroll over systemene.
Referanser
https://www.cisa.gov/uscert/ncas/current-acti[...]

SAS utsatt for kyberangrep: Personopplysninger på avveie

Flyselskapet SAS ble i går ettermiddag utsatt for et kyberangrep som omfattet både nettsiden og appen til SAS. I forkant av angrepene hadde en hacktivist-gruppe truet med å utføre DDoS-angrep mot flere svenske flyselskaper. I en tidsperiode ble kunder sendt til en annen tilfeldig profil dersom de prøvde å logge seg inn på appen. Med dette kunne man både se sensitive personopplysninger samt bonuspoeng og neste flyvninger. Klokken 20:45 skal innloggingsproblemene ha blitt løst.
Referanser
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/kEm1MX/s[...]

Mozilla slipper sikkerhetsoppdateringer for Firefox

Mozilla Foundation slipper sikkerhetsoppdateringer for Firefox. Blant sårbarhetene er 11 av 20 klassifisert som "høy" med blant annet screen hijacking (fullscreen mode) og krasj ved printing.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

Microsoft utgir sikkerhetsoppdateringer for februar 2023

Microsoft har offentliggjort sine månedlige sikkerhetsoppdateringer for februar 2023. Det er totalt 80 bulletiner, hvor 9 er vurdert som kritiske av Microsoft. Flere av sårbarhetene kan utnyttes til å kjøre kode over internett og ta kontroll over brukere og systemer.
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>