Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 13 February 2023

2023.02.13 - Nyhetsbrev

Årets trussel- og risikovurderinger er offentliggjort. Nord-Koreanske APT-grupper finansierer regimet med ransomware. Hackere har angrepet det israelske universitetet Technion og krever løsepenger. Epost-kontoen til Namecheap kompromittert og brukt til å sende ut spam.

Nord-Koreanske APT-grupper finansierer regimet med ransomware

Amerikanske og Sør-Koreanske myndigheter advarer om at Nord-Koreanske APT-grupper tjener penger på ransomware-angrep mot kritisk infrastruktur og spesielt helsevesen. Myndighetene har gitt ut en rapport som går igjennom taktikkene brukt i angrepene.
Referanser
https://securityaffairs.com/142090/breaking-n[...]

Hackere har angrepet det israelske universitetet Technion og krever løsepenger

En ny og så langt ukjent gruppering kalt DarkBit har angrepet det israelske Technion-universitetet. Angriperne krever at det betales 80 Bitcoins i løsepenger innen 48 timer, ellers truer gruppen med å offentliggjøre stjålne data og ikke levere ut nøkkelen for å dekryptere filene. Trusselbrevet som ble lagt igjen tyder på at angrepet til dels kan være politisk motivert.
Referanser
https://www.csoonline.com/article/3687615/hac[...]

Årets trussel- og risikovurderinger er offentliggjort

13. februar la Etterretningstjenesten, Politiets sikkerhetstjeneste og Nasjonal sikkerhetsmyndighet frem sine åpne trussel- og risikovurderinger.

- Rapportene som presenteres i dag understreker at verden er farligere og mer uforutsigbar. Det er snart ett år siden Russlands brutale angrep på Ukraina. Krigen har forandret verden, Europa og Norge. Krigen har forandret hverdagen vår. Situasjonen stiller høye krav til nasjonalt samarbeid om sikkerhet og beredskap, og den krever at vi utnytter kunnskapen EOS-tjenestene presenterer for oss her i dag, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram.
Referanser
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/pktruss[...]

Epost-kontoen til Namecheap kompromittert og brukt til å sende ut spam

Søndag kveld ble epost-kontoen til Namecheap på tjenesten SendGrid kompromittert og brukt til å sende ut spam. Blant annet ble det sendt ut eposter som omhandlet kryptolommebøker og pakker fra DHL, i et forsøk på å lure til seg sensitiv informasjon. Namecheap opplyser i en uttalelse at ingen av deres egne systemer har blitt kompromittert.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>