Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 24 February 2023

2023.02.24 - Nyhetsbrev

Fruktgigant Dole utsatt for ransomwareangrep. Cisco lanserer sikkerhetsoppdateringer for samtlige produkter. Europakommisjonen har bannlyst sine ansatte fra å bruke TikTok.

Fruktgigant Dole utsatt for ransomwareangrep

Dole Food Company, best kjent for sine bananer og annen frukt har nylig blitt utsatt for et ransomwareangrep. Som følge av angrepet har selskapet måtte stenge ned samtlige systemer i Nord-Amerika. Kunder av Dole har tidligere klaget på mangel av ferdigpakket salater i over en uke, der dette med stor sannsynlighet kan ha blitt forårsaket av angrepet.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Cisco lanserer sikkerhetsoppdateringer for samtlige produkter

Cisco lanserer sikkerhetsoppdateringer for samtlige produkter, der disse inkluderer patching av sårbarheter som kan la en angriper oppnå ekstern kodeeksekvering. En sårbarhet i web-grensesnittet til Cisco APIC kunne blant annet la en uautentisert bruker utføre cross-site request forgery (CSRF) angrep på et system (CVE-2023-20011).
Referanser
https://www.cisa.gov/uscert/ncas/current-acti[...]

Europakommisjonen har bannlyst sine ansatte fra å bruke TikTok

Europakommisjonen har nå innført nye sikkerhetsregler som bannlyser de ansatte fra å bruke appen TikTok på sine mobile enheter. Begrunnelsen for de nye sikkerhetsreglene skal ha vært for å styrke cybersikkerhet internt i kommisjonen, mye for å minske sannsynligheten for potensielle cyberangrep eller trusler.

De ansatte skal ha blitt beordret til å avinstallere appen på offisielle enheter umiddelbart, samt personlige enheter dersom disse blir brukt i bedriftsammenheng. Dette må gjøres innen 15. mars. Alternativt kan de ansatte heller slette alle jobbrelaterte apper fra sin personlig enhet dersom de fremdeles ønsker å beholde appen.
Referanser
https://securityaffairs.com/142615/breaking-n[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>