Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 4 May 2023

2023.05.04 - Nyhetsbrev

Google implementerer passkeys for innlogging på sine tjenester. Chrome versjon 113 lansert med 15 sikkerhetsforbedringer.

Google implementerer passkeys for innlogging på sine tjenester

Google har nå slått på muligheten for å autentisere seg ved hjelp av passkeys for å logge inn på deres tjenester. En passkey er i praksis en privat nøkkel som legges på en autentisert enhet. Når nøkkelen først ligger på enheten kan en autentisere seg mot Google-tjenester ved hjelp av biometrisk innlogging (fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning) eller en PIN-kode. Autentisering mot nye enheter kan gjennomføres ved å autentisere seg én gang på en eksisterende enhet med passkey for å godkjenne den nye enheten. På mange måter kan en sammenligne en passkey med en hardware-nøkkel for innlogging, som f.eks. Yubikeys.

Passkeys gjør phishing-angrep svært vanskelig å gjennomføre, da nøkkelen binder brukeren til enheten den brukes fra. Det er heller ingen passord å miste lengre.

Andre store aktører jobber også med å innføre passkeys for innlogging, og Apple innførte dette allerede i fjor.
Referanser
https://security.googleblog.com/2023/05/so-lo[...]

Ny Chrome-oppdatering: Versjon 113 lansert med 15 sikkerhetsforbedringer

Google har nylig lansert Chrome 113, en oppdatering av nettleseren som inneholder 15 sikkerhetsfikser. Disse retter kritiske sårbarheter og forbedrer den generelle ytelsen og stabiliteten til nettleseren. Google har belønnet eksterne forskere som har bidratt til å identifisere sårbarhetene gjennom sitt bug-bounty-program.
Anbefaling
Brukere oppfordres til å oppdatere til den nyeste versjonen av Chrome for å sikre at de er beskyttet mot potensielle trusler.
Referanser
https://www.securityweek.com/chrome-113-relea[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>