Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 16 May 2023

2023.05.16 - Nyhetsbrev

11 nye sårbarheter i routere eksponerer OT-nettverk. ProofPoint om hackernes tilpasning etter at Microsoft sperret makroer.

11 nye sårbarheter i routere eksponerer OT-nettverk

Flere sårbarheter har blitt avslørt i sky admin plattformer knyttet til tre industrielle mobilruterleverandører som kan utsette OT-nettverk for eksterne angrep.

Funnene ble presentert av det israelske selskapet OTORIO på Black Hat Asia 2023-konferansen forrige uke. De 11 sårbarhetene tillater ekstern kjøring av kode og full kontroll over hundretusenvis av enheter og OT-nettverk. Spesifikt finnes svakhetene i de skybaserte løsningene som tilbys av Sierra Wireless, Teltonika Networks og InHand Networks for fjernadministrasjon og drift av enheter.

Utnyttelse av sårbarhetene kan utgjøre alvorlig risiko for industrielle miljøer og tillate angripere å omgå sikkerhetslag og eksfiltrere sensitiv informasjon, samt oppnå ekstern kjøring av kode på interne nettverk.

Se rapporten for flere detaljer.
Referanser
https://thehackernews.com/2023/05/industrial-[...]
https://www.otorio.com/news-events/news/vulne[...]

ProofPoint om hackernes tilpasning etter at Microsoft sperret makroer

I flere år var den dominerende teknikken for å få installert malware på Windows-maskiner å sende Office-dokumenter med makroer. Etter å ha lurt brukeren til å aktivere makroer, lastet disse ned malware og åpnet bakdører i maskinen. I 2022 sperret endelig Microsoft denne muligheten.

ProofPoint har nå gitt ut en rapport som omhandler hackernes tilpasning til denen endringen. De har blant annet gått over til å benytte container-filer som .zip og .iso, html-vedlegg, samt PDFer og OneNote-filer med lenker. Foreløpig er det ingenting som er like effektivt for trusselaktørene som makroer en gang var.
Referanser
https://www.darkreading.com/application-secur[...]
https://www.proofpoint.com/us/blog/threat-ins[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>