Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 22 May 2023

2023.05.22 - Nyhetsbrev

Svakhet i Samsung-mobiler utnyttes aktivt

Amerikanske CISA melder at en svakhet som ble patchet av Samsung i deres mai-oppdatering utnyttes aktivt i angrep. Svakheten har fått benevnelsen CVE-2023-21492 og gjør det mulig å unngå beskyttelses-funksjonaliteten ASLR (Address Space Layout Randomization) i telefonene.

Videre detaljer om svakheten er ikke kjent. Svakheten blir muligens brukt i avanserte angrep med flere sammenkjedede svakheter, siden svakheten i seg selv ikke kan kompromittere en telefon.
Referanser
https://thehackernews.com/2023/05/samsung-dev[...]
https://security.samsungmobile.com/securityUp[...]

Microsoft ser oppsving i BEC-svindel

Microsoft har sluppet den fjerde utgaven av Cyber Signals. Her skriver de om en økning i svindel gjort ved hjelp av BEC - Business Email Compromise. Ved denne svindelmetoden bruker angriperne forskjellige metoder via epost, telefon-oppringninger og sosiale medier, typisk for å lure til seg penger fra bedrifter. Microsoft anbefaler sikre epost-løsninger, å beskytte identiteter, trening av ansatte og å bruke en sikret betalingsplattform for å motvirke svindel-forsøkene. Også mange norske bedrifter og offentlige institusjoner har blitt rammet av denne typen angrep de siste årene.
Referanser
https://www.microsoft.com/en-us/security/blog[...]

Android-telefoner er sårbare mot gjetting av fingeravtrykk

Kinesiske forskere har funnet ut at mange Android-telefoner har to sårbarheter som gjør at det er mulig å prøve seg fram med tusenvis av fingeravtrykk for å åpne en sperret telefon. De har brukt to ferske svakheter til å oppnå dette, siden telefonene normalt skal sperres etter et visst antall forsøk. Angrepet krever spesialisert hardware og fysisk tilgang til en mobil i flere timer for å lykkes.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>