Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 9 May 2023

2023.05.09 - Nyhetsbrev

NSM har gitt ut sine sikkerhetsfaglige råd fram mot 2030. Det Amerikanske Justisdepartementet beslaglegger 13 DDoS-domener

NSM har gitt ut sine sikkerhetsfaglige råd fram mot 2030

Sikkerhetsfaglig råd tar for seg de viktigste sikkerhetsutfordringene frem mot 2030 og hvordan Norge kan stå best mulig rustet til å møte dem. Rådet beskriver sikkerhetstrender for de neste årene, utdyper sikkerhetsutfordringene Norge står overfor og deler NSMs anbefalinger for å oppnå et forsvarlig sikkerhetsnivå. Anbefalingene omfatter relevante tiltak som departementer, etater og virksomheter bør iverksette.

Rådet foreslår blant annet å styrke kompetansen på fagområder som har betydning for nasjonal sikkerhet som kryptografi, cyber og kvanteteknologi. Det er også nødvendig å bedre sikkerhetsstyringen på tvers av sektorer, både offentlig og privat.
Referanser
https://nsm.no/regelverk-og-hjelp/rapporter/s[...]
https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/nsm-varsle[...]

Det Amerikanske Justisdepartementet beslaglegger 13 DDoS-domener

Det Amerikanske Justisdepartementet har beslaglagt domenene til 13 tjenester som selger DDoS-angrep som en del av en pågående innsats for å bekjempe denne trusselen mot Internett.

Tilbyderne av disse ulovlige tjenestene beskriver dem som "booter"- eller "stressor"-tjenester som lar nettstedseiere teste robustheten og stabiliteten til infrastrukturen deres. Disse tjenestene blir ofte benyttet av personer som ønsker å hevne seg på nettsteder, medspillere i online-spill eller for å drive utpressing.

Det internasjonale initiativet er kjent som Operasjon PowerOFF. I desember 2022 beslagla føderale myndigheter 48 andre domener. 10 av de 13 domenene som ble beslaglagt i dag, er nye versjoner av DDoS-tjenester som ble beslaglagt under en tidligere aksjon i desember, som gikk mot 48 slike nettsteder.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>