Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 7 June 2023

2023.06.07 - Nyhetsbrev

0-dags svakhet utnyttes aktivt i Google Chrome. Google har gitt ut sin månedlige sikkerhetsoppdatering for Android. Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for mai 2023. Verizon har gitt ut sin 16. Data Breach Investigations Report (DBIR).

0-dags svakhet utnyttes aktivt i Google Chrome

Google ga ut en ny oppdatering for Google Chrome på mandag for å fikse en svakhet som allerede utnyttes i aktive angrep. Svakheten spores som CVE-2023-3079 og ligger i nettleserens JavaScript-motor. Dette er den tredje 0-dags sårbarheten i Chrome i år.
Referanser
https://thehackernews.com/2023/06/zero-day-al[...]

Google har gitt ut sin månedlige sikkerhetsoppdatering for Android

Google utbedrer denne måneden 56 svakheter i Android, 5 av dem regnet som kritiske. En av svakhetene som blir utbedret ligger i driveren til Mali GPUen. Denne svakheten har blitt brukt i forbindelse med målrettede angrep mot Samsung-mobiler.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for mai 2023

Vi har publisert en oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for mai 2023. Denne måneden skriver vi blant annet om amerikanske myndigheters aksjon mot "Snake"-malwaren, som russiske FSB påstås å stå bak.
Referanser
https://telenorsoc.blogspot.com/2023/06/oppsu[...]

Verizon har gitt ut sin 16. Data Breach Investigations Report (DBIR)

I går ga Verizon ut siste versjon av sin årlige rapport som tar for seg datainnbrudd de har sett på i løpet av det siste året. Rapporten er basert på 16.000 sikkerhetshendelser og 5200 datainnbrudd. Verizon melder blant annet at antall ransomware-hendelser har gått ned, men kostnaden per hendelse har gått opp. De melder også at 75% av alle hendelsene involverer mennesker hos offeret på et eller annet vis.
Referanser
https://www.securityweek.com/verizon-2023-dbi[...]
https://www.verizon.com/business/resources/T7[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>